Вести

Завршетак радова на Сушичким врелима

Министар одбране Небојша Родић присуствовао пуштању у рад новоизграђеног цевовода од Сушичких врела до Ужица, којим ће се грађани Ужица алтернативно снабдевати водом до санације језера Врутци.

У изградњи цевовода дугог 1.800 метара учествовала су 82 припадника Војске Србије који су, заједно са радницима ужичког предузећа "Јединство", читав посао завршили два дана пре рока.

"Војска Србије је завршила свој задатак. Радили смо ноћас до 5 сати ,јер дата реч мора се испунити. Било је тешко, али Војска Србије никад неће довести у сумњу наређење које добије, а рок који утврди увек ће испунити. Иако смо рекли да је рок за завршетак цевовода 25.јануар , посао смо завршили чак два дана пре рока",нагласио је Родић.

Министар је рекао да је поносан на припаднике Војске и истакао да се нада да ће Влада и Скупштина Србије одобрити средства за набавку нове опреме и технике за Војску Србије, јер је она показала да је привржена грађанима  и да послове, сличне овом у Сушици, нико други у Србији не може да обави осим Војске.

Према речима власника предузећа "Јединство" Миће Мићића, остало је још да се укопају цеви, али уколико то временски услови не буду дозволили идуће седмице, тај посао може да се обави и на пролеће. "Цеви су под оптерећењем, тако да нема бојазни да се може догодити нека хаварија на цевоводу", тврди Мићић.
 
Целокупна изградња цевовода коштаће око 900.000 евра ,а финансирана је из републичког буџета и буџета града Ужице.