Вести

Завршен идејни пројекат реконструкције фабрике воде

Министар Велимир Илић и градоначелник Ужица Тихомир Петковић представили су јавности пројектну документацију за Пројекат реконструкције и доградње постојеће фабрике воде, коју је израдио Институт “Јарослав Черни”.

Идејни пројекат реконструкције и доградње постројења за пречишћавање воде за пиће Петар Антонијевић на Церовића брду је завршен у року. Сада је могуће израдити тендерску документацију и расписати тендер по хитном поступку јер је ванредна ситуација у Ужицу још увек на снази. Реконструкција фабрике воде подразумевала три фазе, а завршетак прве је могућ до краја ове године. Вредност читавог пројекта по процени пројектаната је 2.800.000 евра.

Реконструкцију фабрике Петар Антонијевић финансирала би Влада РС из буџета, што би био први случај у Србији да држава издваја сав новац, неопходан за обнову постројења за пречишћавање воде за пиће. 

- ЈКП Водовод имаће велике издатке због постројења за прераду отпадних вода, уколико се постигне договор са мештанима месних зајендица. Водовод и Град ће морати да издвоје више стотина хиљада евра за изградњу постројења, због чега ће се повећати цена воде. Немамо простора да евентуална улагања у решење овог проблема реализујемо још једним повећањем цене воде. То би био огроман издатак за грађане Ужица, рекао је Тихомир Петковић, градоначелник Ужица.