Вести

Вучић: све што су урадили, урадили су против интереса српског народа

Председник Републике Србије Александар Вучић оценио је поводом недавно усвојене декларације о Сребреници у Скупштини Црне Горе, да све што су урадили, урадили су против виталног интереса српског народа, стављајући му тако жиг геноцида.

Вучић је, у изјави медијима, рекао да у последњих годину и по дана свакога дана слуша оптужбе како се Србија некоме меша у унутрашње односе.

"Је ли та Сребреница у Црној Гори? Kакве везе Сребреница има са Црном Гором? Што се они мешају у нечије туђе односе? Kо смо ми да данас арбитрирамо између Турске и Јерменије, или Немаца и ког год хоћете нападнутог народа у Другом светском рату“, упитао је Вучић.

Вучић је рекао да је Скупштина Црне Горе све што је урадила, урадила против виталног интереса српског народа.

"Реаговали смо мирно, ниједну увредљиву реч нисмо упутили. Далеко им лепа кућа. Мене занима да нашем народу, а ја сам председник Србије у којој живи највећи број Срба, посебно оном у региону кажем да подигне главу."

Рекао је да је неко имао намеру да их жигоше, све говорећи да то не жели да уради, да је у појединцима, иако нису навели њихова имена.

"Намерно сте желели да стигму оставите целом народу“, нагласио је Вучић.

Вучић је рекао да зна друге ствари које им сметају.

"Kада сам постао председник Владе Србије однос у апсолутним бројевима БДП-а био је 7,5 према 1, данас је више од 13:1, на крају године биће 14:1. Разумем сву нервозу код бивших, садашњих властодржаца, јер резултати су ти који говоре све“, нагласио је Вучић. Вучић је рекао да им жели да се што пре врате на пут боље економије, а да је Србија спремна да разговара.

"Само немојте да причате много о пријатељству и братству. Све смо разумели. Не пада нам напамет нити нам било шта треба од вас, који сте на такав начин, да нико ништа није тражио, сем понеко у некој амбасади, да урадите Србији, а да о томе никога ни не обавестите, не покушате да кажете да је реч о појединцима, па би рекли где су они у општем акту“, објаснио је Вучић.