Вести

ВУЧИЋ: СРБИЈА ЋЕ УВЕК ПОМАГАТИ СВОМ НАРОДУ И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да се Србија никада неће одрећи свог народа у Републици Српској и да ће наставити економски да јој помаже.

Након обиласка радова на изградњи вртића у општини Србац у Републици Српској, председник Вучић је окупљеним грађанима рекао да смо један исти народ са две стране Дрине.

"Један смо народ, исти смо народ само са две стране Дрине. То су нам радили деценијама трудећи се да од једног народа направе два народа. Наше је да не тражећи ништа туђе, поштујући интегритет БиХ, поштујући све што хоће, али оно што нећемо да се одрекнемо никада је да припадамо истом роду, да имамо исти српски језик, исто српско ћирилично писмо, исту веру, и на крају крајева да морамо да будемо једни уз друге увек", поручио је председник Вучић.

Рекао је да је поносан што у Српцу могу да покажу нешто мало што је Србија ту радила и уложила, али да је са руководством РС имао не лаке, дуге, отворене и искрене разговоре.

"Није нам лака ни једноставна ситуација, ни за кога, због све тежих притисака како на Србију тако и РС, због све теже ситуације у Украјини. Оно што је важно да знају људи у РС да ће Србија увек да поштује међународно јавно право, али се никада неће заборавити, нити одрећи свог народа. Никада више неће бити блокада на Дрини, никада више неће бити склањања главе у страну када се говори о положају нашег народа и борићемо се. Борићемо се да будемо своји на своме, да опстанемо, да сачувамо своје име и презиме не дирајући никога", рекао је председник Вучић.

Додао је да економска ситуација, у условима ратних сукоба у Украјини, уз све политичке притиске, није једноставна.

"Даћемо још значајнију економску подршку у будућности РС, јер знамо да ће бити главни удари да се покаже да РС не може да опстане, те да је потребно да неко други, споља велики, да не знам шта учини како бисмо морали да молимо и да при томе чинимо велике политичке уступке. У складу са тиме, Србија ће увек помагати свом народу и РС", рекао је председник Вучић.

Додао је да нема ништа против тога ако неки други хоће у Србији да помажу Бошњаке.

"Ми смо радосни да они своје објекте називају "БиХ", да их називају "Хрватска". Само нека улажу у Србију, сви су добродошли. А ми ћемо наставити да улажемо у РС и нико не може да нас спречи у томе, и нико не може да нас спречи да, поштујући БиХ, увек волимо РС", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић се захвалио грађанима Српца на величанственом дочеку.

"Иако изгледа да сам строг и мргуд, срце ми је пуно када вас видим у оволиком броју", поручио је председник Вучић окупљеним људима.