Вести

Вучић обишао радове на изградњи деонице ауто-пута Нови Београд-Сурчин

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас радове на изградњи деонице ауто-пута Нови Београд-Сурчин и најавио да ће та саобраћајница бити отворена 31. марта.

Председник Вучић је обишао радове на петљи Сурчин 1 и истакао да су радови скоро завршени и похвалио кинеске извођаче радова.

Председник Вучић је истакао да ће када ауто-пут Сурчин-Нови Београд буде завршен грађани добити најкраћу везу са ауто-путем Милош Велики и да ће од Београда до Чачка моћи да се стигне за само сат времена.

"Скоро све је завршено (Сурчин-Нови Београд). Ово су добро урадили у односу на деоницу Милоша Великог до Пожеге, где се муче, али ово је одлично урађено", рекао је председник Вучић амбасадорки Кине Чен Бо.

Обиласку присуствују и министар грађевинарства Горан Весић, градоначелник Београда Александар Шапић, директор Коридора Србије Александар Антић и други.

Председник Вучић поручио је кинеским извођачима да убрзају радове на делу од Паковраће до Пожеге, како би ауто-пут до Пожеге био готов до краја године, а они су му рекли да им је циљ да та деоница буде завршена до краја 2023. године.