Вести

Вучић: Људи хоће да гласају за озбиљност и одговорност

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да никада до сада није видео да неко улази у кампању пред изборе са програмом како ће нешто да сруши, измести и заустави, као и да је то једино што је до сада чуо од опозиције.

"Људи хоће да гласају за озбиљност и одговорност", истакао је Вучић и поручио да Србија неће стати и да је циљ да буде успешна као што је, на пример, Новак Ђоковић успешан у тенису и други наши спортисти.

Вучић је истакао да се пуно позитивних ствари дешава за Србију, као што је данас у седишту Светског економског форума (ЊЕФ) у Женеви потписан Споразум о успостављању Центра Светског економског форума за четврту индустријску револуцију у Србији, првог таквог у региону Западног Балкана, што је велика част за нашу земљу.

Додао је да ИТ сектор са својим извозом више доприноси од сектора пољопривреде за чак 45 одсто.

Вучић је нагласио да су лекарима специјалистима плате већ 1. 020 евра, а биле су пре 609 евра.

"Онима запосленима у црвеним ковид зонама 1.548 евра. Медицинске сестре су 2011. имале 282 евра и до сада им је за 85 одсто увећана и износи 522 евра. Ту нема лажи и преваре. Лекари су скоро престали да одлазе из Србије. Медицинска сестра у ковид црвеној зони има плату 674 евра итд", навео је Вучић.

Како је рекао, просечно повећање плата на нивоу целе Србије за све запослене је 78 одсто, са 331 на 588 евра у новембру, иако сада просечна плата износи 610 евра, тако да је укупно повећање око 83 одсто.

То је озбиљан напредак, за тако мало година, нагласио је Вучић и додао да то једино не може да види онај ко то не жели и ко не жели да буде фер, као што не види колико је ауто-путева изграђено и колико се гради и планира и показао мапу ауто-путева и брзих саобраћајница.