Вести

Витић: Градња Лидл-а почетком наредне године

Град Ужице, продао је парцелу у кругу бивше касарне у Крчагову једном од најпознатијих европских трговинских ланаца Лидл за 601 хиљаду евра. По обећањима Немачке фирме Лидл, запослиће од 20 до 30 радника са тенденцијом проширења у зависности од обима пословања. Изградња објекта планирана је за почетак следеће године.

Немачки трговински ланац Лидл, био је једини заинтересован за куповину парцеле површине 70 ари и био спреман да плати 44 хиљаде евра више од процењене тржишне вредности, која је била 557 хиљада евра.

По речима члана Градског већа задуженог за привреду и инвестиције, Милана Витића, планирана је изградња објекта, површине 2520 м². Такође је  значајно истаћи, да ће изградњом објекта доћи и до формирања интерних саобраћајница унутар касарне „Четврти пук“, тако да ће она добити све обрисе једне пословне зоне.

„Град Ужице је у преговарању са Лидл-ом преузео на себе и неке од обавеза. Прва обавеза јесте да се прода комунално опремљени плац, што значи да на њему постоје прикључци за водоводну и канализациону мрежу, као и да се изради део приступних саобраћајница. Када се ти трошкови саберу, они су процењени између 8 и 9 милиона динара. Међутим, са друге стране имамо и доприносе за комунално опремање које су процењени негде на 8,5 милиона динара“, рекао је члан Градског већа, Милан Витић.

Новац иде и за санацију акумулације Врутци

Градоначелник Ужица, Тихомир Петковић, истиче је да је парцела продата по најбољој могућој цени у овом тренуткуи да је посебно важно да је град добио квалитетног купца, једног од најпознатијих европских трговинских ланаца, јер ће захваљујући доласку Лидл-а на ту локацију кроз неколико месеци Ужице добити још једну компанију, која ће уз Лидл бити магнет за долазак инвеститора у град Ужице. 

„Ускоро ћемо, најпре потписати уговор са Лидл-ом. Очекујемо да то буде почетком наредне недеље. После потписа овог уговора, у року од петнаест дана, Лидл ће уплатити укупну цифру од 601.000,00 евра. Они су дали аванс од 25 одсто по условима овог јавног позива, разлику од око 450.000,00 евра уплатиће негде до дванаестог јуна. За нас је веома важно и да добијемо ту финансијску инјекцију од 601.000,00 евра, с обзиром са стањем у нашем буџету које знамо да није сјајно и тај новац  нам је неопходан за реализацију неких капиталних пројеката које планирамо ове године да реализујемо у нашем граду“, рекао је градоначелник  Ужица, Тихомир Петковић.

Градоначелник Ужица, посебно наглашава да ће новац од продаје парцеле “Лидлу” бити искоришћен за финансирање капиталних инвестиција у граду, попут реконструкције Фабрике воде, санације акумулације Врутци, изградње постројења за отпадне воде, азила за псе, завршетка вртића на Пори, спортске хале у Крчагову, као и да ће град захваљујући овој продаји одустати од подизања кредита за ликвидност од 50 милиона динара.