Вести

УСПЕШНО ЗАВРШЕН ЕВРОПСКИ КУП И ДРЖАВНО ПРВСЕНСТВО СРБИЈЕ У РАФТИНГУ 2023.

Сви учесници овогодишњег Европског купа и Државног првенства у рафтингу, које је по први пут одржано у Ужицу, сагласни су да град и река Ђетиња имају изузетан потенцијал за овај спорт, као и да је целокупно такмичење прошло одлично. Поред екипа из Србије, кањоном Ђетиње прошло је и 13 екипа из целог света - Италије, Хрватске, Бугарске, Словеније и Црне Горе, а гост је био и председник Светске рафтинг федерације Данило Бормаз.

Испред града, такмичаре је поздравио заменик градоначелнице Драгољуб Стојадиновић, истакавши да се нада да ће овај догађај бити уврштен у листу наших традиционалних спортских манифестација, као и да ће допринети још већој пормоцији реке Ђетиње.

-У сусрет Престоници културе 2024. године, у оквиру које ће бити велики број спортских догађаја и дешавања, ово такмичење је још један доказ да подржавамо све манифестације које окупљају спортисте и такмичаре, не само из Србије, већ из целог света. Част нам је што је Ужице домаћин екипама из Србије, али и екипама из Италије, Француске, Хрватске, Бугарске и Црне Горе. Такође радује нас и присуство председника Светске рафтинг организације, Данила Барзама.