Вести

УРУЧЕНА ЈЕДНОКРАТНА НОВЧАНА ПОМОЋ РАТНИМ ВОЈНИМ ИНВАЛИДИМА И ЧЛАНОВИМА ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ

Одлуком градоначелнице Ужица, др Јелена Раковић Радивојевић, износ новчане помоћи члановима Удружења ратних војних инвалида, учесника ратова од 1990- 1999. године и члановима породица погинулих у овим ратовима (родитељима, супругама и деци) за ову годину готово дупло је увећан у односу на претходну.

-Ове једнократне новчане накнаде додељујемо као мали знак пажње и захвалности за њихову жртву. Трудимо се да средства и увећавамо па тако ове године за 36 ратних војних инвалида, учесника ратова од 1990 до 1999. године издвојили смо по 30 хиљада динара. Исти тај износ добиће и 18 чланова породица погинулих у овим ратовима. За једно дете страдалог опредељено је 40 хиљада динара. Поред тога град пружа подршку удружењу, кроз програме за Организације цивилног друштва и та средства се увећавају. Наравно ту смо и за сваког од вас појединачно да помогнемо када је то потребно, поручила је градоначелница, истакавши да град никада неће заборавити жртву људи који су настрадали и чланове њихових породица.

Ратни војни инвалиди и чланови породица погинулих прошле године добили су по 16 100 динара, а ове године је тај износ 30 000 динара. Накнада за децу погинулих у ратовима је 40 000 динара, што је увећање у однос на 18 900 динара, колико је накнада иносила прошле године.