Вести

,,ТРОФЕЈ РАДОМИР АНТИЋ" ТОКОМ ВИКЕНДА

Свечано отварање овогодишњег турнира са учешћем око 1200 младих фудбалера из 100 екипа из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Северне Македоније, заказано је за петaк, 8. септембар, у 20 часова, док ће се утакмице играти у суботу и у недељу, 9. и 10. септембра.

Члан Градског већа, Ратко Трмчић, у име града је позвао Ужичане да у што већем броју присуствују свечаном отварању и такмичењу.

,,Ужице је град спорта, а међу том децом сигурно су и будући фудбалери светског ранга, какав је био и Радомир Антић. У сусрет години у којој ћемо бити Престоница културе Србије и домаћин МОСИ игара, ово је још једна манифестација на коју можемо бити поносни."

Драгиша Кузмановић, генерални секретар Спортског савеза Ужице, обратио се са појашњењима.

,,Ужице је град који цени своје спортске величине, освајаче европских, светских и олимпијских медаља и који никада неће заборавити име Радомира Антића. То доказујемо већ трећу годину. Градски стадион је понео његово име и истовремено је кренула организација овог фестивала дечијег фудбала. То је све масовнији и све успешнији турнир, који окупља велики број екипа из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније, на мапи турнира један од најбољих и најквалитетнијих у региону. На нама је да се потрудимо да буде још бољи и да у будућности његови учесници буду и деца из клубова из других земаља, које је Радомир Антић тренирао”.

Пехари и медаље биће изложени на Тргу партизана у четвртак, 7. септембра, од 18 часова уз игру, а свечано отварање трећег ,,Трофеја Радомир Антић” заказано је за петак, 8. септембар, у 20 часова на Градском стадиону ,,Радомир Антић”. Први такмичарски дан је субота, 9. септембар, а у недељу, 10. септембра, наставља се такмичење по групама, након чега ће уследити елиминационе утакмице и додела медаља.