Вести

ТИМ „ЖЕНА ЗА ЖЕНУ“ ОРГАНИЗОВАО ПРЕДАВАЊЕ „ИЗАЗОВИ У ОДРАСТАЊУ“

Огромно интересовање Ужичана владало је за предавање „Изазови у одрастању“ која је у организацији тима „Жена за жену“ Српске напредне странке Ужице одржана синоћ.

Како је истакла градоначелница Ужица и председница Градског одбора Срппске напредне странке Ужице, др Јелена Раковић Радивојевић, идеја је да се између осталог и оваквим стручним предавањима помогне родитељима.

-Ми у Српској напредној странци сматрамо да се на насиље не одговара насиљем и да такозваним протестима које организује опозиција, под изговором трагицних догађаја из Београда и Младеновца , нећемо решити ниједан проблем.
Знате да смо и у градској управи и у школама, све у сарадњи са ресорним министарствима формирали тимове који се баве првенствено превенцијом насиља, а не последицама. Имали смо и неколико веома посећених трибина и предавања, а ово које Тим „Жена за жену“ Српске напредне странке Ужице организује вечерас, има за циљ да садашњим али и будућим родитељима скрене пажњу на бројне изазове у одрастању деце.
И ово ће бити тек један у низу догађаја које ћемо ми жене из српске напредне странке организовати у наредном периоду са жељом да са нашим суграђанима разговарамо о свим важним и актуелним темама и да уз помоћ стручних лица разрешимо њихове дилеме и недоумице.
Оно што, такође, морам да нагласим је да су оваква дешавања намењена и отворена за све грађане без обзира на то којој политичкој опцији припадају.

О бројним изазовима за децу, али њихове родитеље говорила је др Звездана Стевановић, дечији психијатар.

Према њеним речима важно је знати да је препознавање фактора, који касније могу бити окидачи за нарушено ментално здравље од великог значаја. Она је говорила о факторима ризика у трудноћи, раном препознавању кашњења у развоју и периоду док дете не крене у школу. Било је речи и о утицају развода и нових технологија на сам развој детета.
Ова тема привукла је велико интересовање, а наредно предавање које ће бити одржано за месец дана односиће се на период школског доба и адолесценције.