Вести

Тихомир Петковић изабран за председника Градског одбора СНС Ужице

Једногласном одлуком 80 делегата на Изборној скупштини Српске напредне странке у Ужицу 11. маја, за председника Градског одбора изабран је Тихомир Петковић, једини кандидат, досадашњи повереник Градског одбора и актуелни градоначелник Ужица.

Избором првог човека Градског одбора за ужички СНС избори су завршени, али ће се на једном од наредних састанака новог Градског одбора бирати и први сарадници. Претходно су одржани избори у сва 43 месна одбора, организационих јединица унутар Градског одбора у Ужицу. Оцена новог Градског одбора и делегата јесте да у Ужицу не треба правити промене односно да је најбоље да се поново укаже поверење истом руководству. Изборној скупштини присуствовао је потпредседник Српске напредне странке Никола Селаковић, као и потпредседник Извршног одбора Дарко Глишић заједно са члановима Извршног одбора Миланом Марковићем и Гораном Аксовићем, који су изразили задовољство због коректно спроведене изборне процедуре.

Пре гласања за председника Градског одбора Тихомир Петковић обратио се присутнима:

„Част ми је што се вечерас налазим пред вама као кандидат за председника Градског одбора Српске напредне странке у Ужицу, највеће и најзначајније странке у Србији. То сматрам за велику обавезу, и одговорност. Јер уколико вашом вољом будем изабран за председника Градског одбора, заједно са вама, преузимам обавезу да Српску напредну странку у Ужицу учиним достојну високих критеријума и домета које су као циљ поставили наше партијско руководство и пре свега, својим успешним радом наш председник Александар Вучић.

Уколико будем изабран за председника Градског одбора учинићу све, заједно са најближим сарадницима, да рад нашег Градског одбора буде заснован на јасно утврђеним, мерљивим и остваривим, али високо постављеним циљевима. А сви они да воде ка оном главном циљу – убедљивој победи наше странке на свим предстојећим изборима у наредне две године. Али победи, не ради самог политичког успеха СНС у Ужицу, већ ради добробити грађана Ужица.“

Јавним гласањем пристуних делегата Тихомир Петковић је изабран за председника Градског одбора, а након избора присутнима је поручио и следеће:

„Сви заинтересовани чланови странке добиће прилику да покажу своје вредности, првенствено они који су вођени доприносом угледу и успеху СНС, независно од тога ко је био њихов кандидат за председника Градског одбора.

Али ћу се потрудити, сигуран сам уз сагласност врха наше странке, да они којима интерес странке није приоритет не буду ти по којима се Сроска напредна странка у Ужицу препознаје.

Желим да се захвалим Радомиру Николићу, председнику Извршног одбора и потпредседнику странке Николи Селаковићу што су ме позвали у Српску напредну странку, да будем део победничког тима и што су заједно са Дарком Глишићем, потпредседником Извршног одбора, подржали моју кандидатуру за председника Градског одбора.

Посебну захвалност дугујем вама делегатима који сте својим потписима подржали моју кандидатуру, јер да није тога ја вечерас не бих стајао за овом говорницом.“