Вести

,,СВЕ ШТО ЧИНИМО, ЧИНИМО ОД СРЦА" - СВЕТСКИ ДАН ЦРВЕНОГ КРСТА

Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца обележава се широм света, па су тако и чланови ужичког Црвеног крста обележили различитим активностима. Градоначелница Ужица, др Јелена Раковић Радивојевић, присуствовала је градском такмичењу екипа Подмлатка и Омладине Црвеног крста Ужице у пружању прве помоћи.

Истакла је да у многобројним ситауцијама, правовремено указана прва помоћ спасава живот, и да је веома поносна на све вас који су данас били присутни.

-Желим да се захвалим свим волонтерима који дају немерљив допринос заједници и да, још једном, нагласим да смо сви ми, ваши суграђани, бескрајно поносни што постојите и делујете увек када је то потребно. Поносни смо и на све ваше резулате које постижете на такмичењима са којих се враћате са најсјајнијим одличјима. Промоција хуманих вредности, солидарност и тимски дух данас су нам потребни више него икада, а ја сам сигурна да врлине које ви носите и ширите морају преовладати упркос изазовима. Надам се да ћете нашим најмлађим суграђанима управо ви бити идоли и неко на кога ће се угледати.

У понедељак, 15. маја, одржаће се традиционална акција добровољог давања крви у дворишту Црвеног крста од 11 до 15 часова, као и подела пакета бебама рођеним у недељи Црвеног крста, али и градско такмичење у реалистичном приказу повреда, стања и обољења.