Вести

Стојиљковић: Одлука о смени градоначелника није донета преко ноћи

На конференцији за медије одржаној у просторијама Српске напредне странке у Ужицу поводом иницијативе за смену актуелног градоначелника присутнима се обратила повереница Градског одбора, Ивана Стојиљковић:

Јуче је одржан састанак Градског одбора СНС Ужице на којој је главна тема била важност одлуке наше странке да преиспита рад својих кадрова на свим нивоима и у целој Србији. Самокритичнији смо него што би народ био према нама. Овакви потези су нешто ново на политичкој сцени Србије и надамо се да ће и остале странке следити наш пример и кренути прво од себе ако желе да дају свој допринос напретку нашег града и Србије.

Тако су и предлози за смене градоначелника Ужица и Краљева резултат тих анализа са закључком да су могли да раде боље и учине више за своје суграђане. Саша Милошевић ће обављати функцију градоначелника до краја календарске године и све док се не заврше текући послови везани за њу. То се пре свега односи на усвајање буџета Града за идућу годину. То је разлог што Српска напредна странка неће излазити у јавност са именом будућег кандидата за место градоначелника све до подношења оставке актуелног, што ће се десити у месецу јануару, док се испоштују све законске процедуре.

Такође је битно нагласити да нема кризе у владајућој коалицији али да ће уследити низ састанака са коалиционим партнерима око усаглашавања ставова. Нашој странци припада место градоначелника и на то место ће бити постављен неко из реда одборника Српске напредне странке. Након одлуке о смени градоначелника, која није донета преко ноћи, сматрамо да треба врло озбиљно размотрити, а онда и одлучити ко ће бити нови градоначелник Ужица. Када СНС донесе коначну одлуку, обавестићемо грађане Ужица, а најкасније током јануара месеца. Сигурни смо да ће председништво предложити најбољег а Градски одбор односно повереништво ће помоћи у консултацијама око избора.

За крај бих подсетила грађане, али и медије да је ГО СНС Ужице међу првима дао врло јасну подршку Александру Вучићу на предстојећим изборима за председника СНС. Одатле би требало да је јасно да у нашем одбору не постоји нико ко има било какве везе са Владимиром Цвијаном. Све инсинуације о некаквим струјама и поделама у овом одбору су бесмислене. Овом приликом молим све да се не баве гласинама и понављам да смо ми доступни и отворени за сарадњу по сваком питању. Све што вас интересујете питајте Градски одбор СНС.“ рекла је Стојиљковићева.