Вести

Стефановић и Селаковић посетили Ужице

На конференцији у просторијама СНС у Ужицу присутнима су се обратили председник парламента и потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић, министар правде и државне управе Никола Селаковић и повереница Градског одбора СНС Ивана Стојиљковић.

Стефановић је поручио да ће Скупштина и Влада Србије помоћи Ужицу у реализацији развојних пројеката вредних око 40 милиона евра.

„Ужице има озбиљну перспективу и будућност да кроз вођство Српске напредне странке обезбеди повољну пословну климу за развој града и читавог региона. Република озбиљно размишља о Ужицу и помоћи ћемо да се кроз важне пројекте, попут конверзије аеродрома Поникве за цивилни саобраћај и изградње фабрике отпадних вода подстакне запошљавање младих људи у овом крају.“

Господин Стефановић је истакао и да је Српска напредна странка задовољна избором повереништва у Градском одбору у Ужицу као и његовим функционисањем. Као још један вид подршке ужичком одбору позвао је све грађане Ужица да се прикључе великом тиму Српске напредне странке и реформама које он спроводи на челу са председником Александром Вучићем.

„Најтеже је говорити међу својима, а ја се тако овде осећам јер ово је мој родни град, град у коме видим да се неке ствари мењају на боље.“ Овом реченицом министар правде у Влади Србије, господин Никола Селаковић започео је своје излагање на конференцији. Он је истакао да читав Златиборски округ, као један од највећих и најзначајних у држави, има добре резултате у протеклом периоду који проистичу из добре организације посла. И да је поред добре сарадње коју округ има са Владом потребно даље унапређивати и сарадњу са осталим окрузима, регионима па и суседним државама.

„Данан сам у просторијама своје странке и драго ми је због тога јер су у последње време видљиве позитивне промене у оквиру Српске напредне странке у Ужицу која чини окосницу власти у Ужицу и већином у Златиборском округу. Уверен сам да, ако овај крај настави да прати пут који наша странка на челу са Александром Вучићем трасира, а то је пут развоја и модернизације Србије, свакако ће имати своје заслужено место у овом делу Србије и Србији уопште.“

Министар Селаковић је говорио и о Предлогу нове мреже судова, говорећи о Златиборском округу, где је нагласио да ће судови бити тамо где ће имати нешто да раде. Најавио је да ће почев од 1. септембра 2014. јавни бележници, односно нотари, преузети велики део надлежности за послове правосуђа и да ће на тај начин унети много већи ниво правне сигурности у правосудни систем Србије.

„Уз још нека исправљања у вези надлежности и функционисања судова достићи ћемо да правосуђе буде ефикасније, да правда буде доступнија грађанима јер нам је набитније да грађани буду задовољни.“ рекао је Селаковић.

По завршетку конференције за медије Стефановић и Селаковић, заједно са повереницом Градског одбора, начелником округа и градоначелником Ужица присуствовали су састанку Градског одбора Српске напредне странке у Ужицу где су разговарали са присутним члановима и пружили им подршку за будући рад.