Вести

СРЕДСТВА ЗА УКЛАЊАЊЕ ЧЕТИРИ ВЕЛИКЕ ДИВЉЕ ДЕПОНИЈЕ

Град Ужице потписао је уговор о суфинансирању пројекта превенције нелегалног одлагања отпада и спречавања нелегалног депоновања отпада у 2023. години.

Уговор је вредан 2,6 милиона динара, од чега су 1,5 милиона динара средства министарства а 1,1 милион динара учешће града Ужица.

Око 20 тона нелегално депонованог отпада налази се на локацији Пустопоље, 18 тона у Горњој Ћебовини, 21 тона отпада у Оскоруши и око 15 тона отпада нелегално је депоновано на локацији Студени До у Стапарима.

Како је приликом потписивања уговора казала министарка Ирена Вујовић, на овај начин наставља се борба за чистију животну средину свих грађана, што је стратешки циљ Министарства и Владе Републике Србије.

-У претходне две године уклонили смо 730 дивљих депонија, од око 3.500 колико се процењује да их има у Србији, а данас смо потписали уговоре за чишћење више од 170 оваквих локација. Акција ће трајати до 15. септембра, а ми ћемо обилазити ове локације, да  бисмо се уверили како теку радови и колико ће наша земља чистије и лепше изгледати након њих.