Вести

СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ КАО СЕЋАЊЕ НА ПРОФЕСОРКУ БРАНКУ МАТИЋ

Спомен-обележје у знак сећања на рано преминулу професорку срспког језика и књижевности, Бранку Матић, постављено је у парку испред Градског културног центра. Град Ужице подржао је идеју генерације ученика којима је Бранка Матић била разредна са циљем да подсећа на све добре и племените учитеље, наставнике и професоре.

Ратко Трмчић, члан Градског већа за друштвене делатности, испред града Ужица, истакао је да професорку Бранку Матић генерације памте као некога ко је био много више од професора.

-Град Ужице је препознао и подржао искрену жељу њених ученика да живи сећање на Бранку, уједно и све дивне просветне раднике, често невидљиве за ширу јавност, који живе само у усменим предањима. Потребни су нам, посебно у овим отуђеним временима, професори који нису само пуки предавачи, већ људи који проналазе ентузијазам да ученицима приступе са пуно разумевања и уважавања свих различитости, јер само тако се налази пут до срца које у младости често лута. Бранка и многобројне њене колеге, сигурни смо, била би срећни да ово буде место које ће све нас подсећати да је васпитање деце најважнији и најтежи посао за родитеље, просветне раднике и друштво у целини. Васпитањем и љубављу коју младима дајемо утичемо на њихову будућност, на будућност својих и њихових унука. Сетимо се тога на време, да не буде касно да се вратимо, као што нам поручује Бранка Матић.