Вести

СНАЖНА ПОДРШКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ

Три зарез пет милиона евра определила је Влада Републике Србије преко Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација за Тренинг центар за дуално образовање, који ће у наредних годину дана бити изграђен у простору бивше касарне у Крчагову. То је по речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић веома значајна подршка образовању и привреди, не само Ужица, већ целог Златиборског округа.

„Драго нам је што смо данас у прилици да потпишемо споразум, којим се обезбеђује потпуно нови модеран и савремено опремљен простор за унапређење знања наших ученика. Око 3,5 милиона евра вредан је пројекат енергетске санације и адаптације простора у бившој касарни Крчагово у коме ће на две хиљаде квадрата бити успостављен Тренинг центар за дуално образовање.
Пројекат ће у потпуности финансирати Канцеларија Владе Републике Србије за дуално образовање, с тим што је обавеза града да обезбеди сву неопходну пројектно техничку документацију, укључујући и грађевинску дозволу. Поред адаптације самог објекта, пројектом је предвиђено и уређење парка, тако да ће овај комплекс након санације и уређења изгледати потпуно другачије. Израда пројектно техничке документације приводи се крају,а почетак радова очекује нас на пролеће наредне године.
Дакле, ово је практично наставак веома добре и успешне сарадње наших школа, града и Канцеларије за дуално образовање, а на радост и добробит наших садашњих и будућих ученика“, закључила је градоначелница.

Габријела Грујић директорка Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација, изразила је задовољство одлуком Владе Републике Србије да подржи изградњу Тренинг центра у Ужицу чиме ће се, како је истакла, направити један велики заокрет у унапређењу стручног образовања не само у погледу развоја дуалног образовања него и неформалног образовања.

“Велика је подршка у претходном периоду локалне самоуправе, а ја још једном изражавам своје велико задовољство што ћемо овим Споразумом о пословно-техничкој сарадњи заправо унапредити дуално образовање у Ужицу и омогућити свим општинама Златиборског округа да у Тренинг центру развијају своје стручне компетенције и тако одговоре на све изазове, које су нам представила пре свега мала и средња предузећа овог региона, на чију иницијативу је и донета одлука о градњи Тренинг центра у Ужицу”.

Радови ће почети на пролеће и према очекивањима биће завбршени у року од годину дана.