Вести

Саветник премијера Србије за привреду посетио Ужице

На иницијативу министра правде, Николе Селаковића, град Ужице, посетио je Јерг Хескенс, саветник премијера Србије за привреду, задужен за долазак инвеститора из Немачке у Србију.

Јерг Хескенс, саветник премијера Александра Вучића за привреду, и Никола Селаковић, министар правде, посетили су Ужице како би разговарали са ужичким привредницима о пословању у оквиру Слободне зоне у Севојну.

По речима градоначелника Ужица,Тихомира Петковића, састанак је уговорен још пре неколико месеци.

“Замолили смо министра Селаковића да организује овај састанак. Искористили смо ову прилику да упознамо господина Хескенса са расположивим привредним капацитетима у нашем граду и слободним привредним капацитетима за браунфилд и гринфилд инвестиције.

Пошто Ужице има мало простора за гринфилд инвестиције, осим слободне зоне, данас смо у Бакру, код привредника и представника фирми из Севојна, који су у оквиру ове слободне зоне. Пошто господин Хескенс иде сваких петнаест, двадесет дана у Прибој, договорили смо да наредни пут погледа један од расположивих капацитета у Ужицу. Ми ћемо заједничким снагама, покушати да заинтересујемо неког немачког инвеститора, или неког другог, да дође код нас у Ужице и инвестира свој капитал”, рекао је градоначелник Ужица, Тихомир Петковић.