Вести

САНАЦИЈА ОШТЕЋЕНИХ И АСФАЛТИРАЊЕ НОВИХ ПУТЕВА

Услед невремена које је погодило Ужице и околину, наставља се са радовима на санацији путева и саобраћајница оштећених током невремена, а упоредо са њима, настављају се радови на асфалтирању по уговорима о удруженим средствима као и радови на реконструкцији неколико градских улица.

Како је казао градски већник, Срђан Недељковић, приводе се крају радови на потезу Алексића моста, где је причињена велика штета после изливања Коштичког потока.

-У претходних месец дана, Коштички поток комплетно је саниран, очишћено је 250 метара зацевљеног дела, на релацији од Алексића моста до ушћа у реку Ђетињу, а покошено је 4600 метара зелених површина. Вредност свих потребних радова је око милион динара, а тренутно се врши припрема за бетонирање моста који је морао да буде разрушен како би се омогућио приступ машинама за чишћење, чији завршетак се очекује за 15 дана.

Владимир Синђелић, члан Градског већа за месне заједнице, рекао је да су екипе ЈКП ,,Нискоградња” на неколико локација у граду и у сеоским месним заједницама.

-Завршена је комплетна санација улице Исидоре Секулић, а при крају је и завршетак асфалтирања пута до сеоског гробља, који ће значајно олакшати проходност и приступ свим мештанима. Ради се деоница од 310 метара, ширине 2,5 метара, а за месец дана, након јавне набавке, биће завршено још 140 метара, чиме ће спајање бити завршено. Након тога остаје још релација од гробља до центра Турице дужине 300 метара, што ће у целости бити спојено наредне године. Са почетком пролећа, кренули смо са реализацијом више пројеката, завршена је фекална канализација, прикљуци за гас, а улица Исидоре Секулић реконструисана је и завршена у целости. Настављамо са улицом Станоја Главаша, где је завршено прикључење за гас и фекална канализација, а ЈКП ,,Водовод” завршава замену прикључака, па ће ускоро и ова улица у целости бити реконструисана. Такође, одмах након јавне набавке, у наредних месец дана, још четири путна правца биће асфалтирана. Кроз програм ,,Удружимо се” радиће се уређење самог центра Турице, где ће бити направљено и дечије игралиште. У плану је и уклањање остатака старог Студентског центра и реализација нових пројеката на том месту.

Планираном динамиком радови се одвијају и у Немањиној улици, као и у сеоским месним заједницама.