Вести

„СА ПОНОСОМ ИСТИЧЕМ, ОВО ЈЕ НАЈБОЉА ЕКИПА У КОЈОЈ САМ ИГРАО“ , ПОРУЧИО ДЕЈАН ТОМАШЕВИЋ СА ТРБИНЕ ОДРЖАНЕ У УЖИЦУ

Истакнути спортисти Весна Читаковић Ђуришић, Дејан Томашевић и Марко Кешељ са Изборне листе „AЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - Србија не сме да стане“, били су гости трибине организоване у Ужицу за представнике спортских организација и клубова са територије града. Они су присутнима говорили о свим мерама које су релаизоване у претходних десет година, реализованим инфраструктурним пројектима и плановима за наредни период.

Према речима Весне Читаковић Ђуришић, ово је тим који препознаје и подржава политику коју води председник наше земље Александар Вучић и Српску напредну сранку, као опцију која је грађанима Србије омогућила боље услове за живот, рад и оно што је спортистима најзначајније, бављење спортом.

„Када кажем боље услове, пре свега мислим на значајно унапређену инфраструктуру, нове стадионе, нове и реконструисане хале, спортске терене, атлетске стазе, игралишта и фискултурне сале у школама. Радило се у претходних десет година пуним интезитетом и што је још важније ради се и даље. Ми, овде у Ужицу, добили смо фискултурну салу при сновној школи у Севојну, добили смо спортску дворану у Крчагову, реконструисани су бројни спортски терени, а радиће се и наредне године у сусрет МОСИ којима је наш град домаћин. Зато, сигурна сам да ћете се сложити са мном и да ћемо се сви заједно борити за наставак свих започетих пројеката и даљи развој Србије и спорта, јер наша Србија не сме да стане“, поручила је окупљенима прослављена ужичка и српска одбојкашица.

Марко Кешељ је присутне подсетио на период од 2000. до 2011. године када је освојено 156 одличја и упоредио га периодом од 2012. године до данас у ком је освојено чак 362 медаље, што је пораст од преко 120 одсто.

„Само у параоломпијским дисциплинама до 2011. Србија је освојила укупно 50 медаља а од 2012.године до данас 137 медаља што је пораст за 170 одсто. За Параолмпијски комитет Србије у 2012. години из буџета је издвојено нешто више од 24 милиона, а данас је то преко 90 милиона динара и тако редом.

Примери су и новчане награде за наше успешне спортисти који донесу одличја са европских и светских првенстава и олимпијских игара, на које се као што знате некада се чекало и по две године, а сада се седнице Владе заказују после последњег судијског звиждука, како би спортисити у року од 48 сати добили своје награде. То су примери који показују у ком смеру се наш спорт развија и колико је битно да имамо стабилну и јаку државу и економију“, нагласио је Кешљељ.

Изразивши задовољство што је у Ужицу, граду у коме је играо своју прву првенствену утакмицу, Дејан Томашевић је поручио да је важно да се наставе улагања у спорт, у спортску инфраструктуру, како би млади имали боље услове за тренирање и како би се стварале нове генерације шампиона.

За окупљене ужичке спортисте из света фудбала, кошарке, атлетике, рукомета, бокса и свих осталих спортова, ово је била прилика да поставе питања и дају своје предлоге који су се углавном односили на реконструкцију спортских објеката у сусрет 2024. години у којој је Ужице домаћин МОСИ игара.