Вести

ПРИЈЕМ ЗА ДОБРОВОЉНЕ ДАВАОЦЕ КРВИ

Поводом 14. јуна, Светског дана доборовољних давалаца крви, даваоцима са територије града Ужица су на пријему уручени поклони. Поклони су уручени и ауторима најбољих ликовних и литерарних радова на конкурсу ,,Крв живот значи”.

Градоначелница Ужица, др Јелена Раковић Радивојевић, упутила је честитке свим добровољним даваоцима крви, којих у Ужицу има више од седам хиљада.

-Упућујемо вам једно велико хвала и надамо се да ћете у временима која долазе имати и одређене привилегије, иако знамо да од тога не зависи ваша хуманост и несебичност. На овај дан желим да се захвалим и организацијама које промовишу добровољно давалаштво и на тај начин стално регрутују младе људе, чиме се добро утемељена традиција давалаштва у нашем граду обнавља и наставља. Ваш дар је од непроцењиве вредности и желимо да знате да смо ми тога свесни. Овај пријем само је мали знак пажње, али и прилика да сви заједно позовемо Ужичане, да одвоје мало свог времена и да дајући крв учествују у највећој од свих мисија, а то је спашавање људског живота”, поручила је градоначелница.