Вести

ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДСКЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА УПРАВЉАЊЕ ОТПАДОМ У ПАРИЗУ У ПОСЕТИ ГРАДУ УЖИЦУ

Чланови француске делегације: François-Xavier Kowandy, аташе за сарадњу амбасаде Француске у Београду, Pierre Hirtzberger, генерални директор техничке службе Градске агенција за управљање отпадом у Паризу ,,SYCTOМ” и Caroline Chal, директорка за међународну сарадњу, боравили су у Ужицу у радној посети у циљу упознавања са системом управљања отпадом, у граду који је прошле године награђен признањем ,,Еко општина" од стране амбасаде Француске.

Делегацију је примио заменик градоначелнице, Драгољуб Стојадиновић, а након обиласка Регионалног центра за управљање отпадом ,,Дубоко", чланови француске делегације, са представницима градског руководства и Одељења за заштиту животне средине, разговарали су о систему управљања отпадом у граду. Стојадиновић је казао да се нада да су се гости из Париза и лично уверили да је у овој области остварен значајан напредак и да ће ,,и у наредном периоду бити разговарано о начинима, моделима и неопходним ресурсима за успостављање што бољег и одрживијег система у нашем граду. Знате да улажемо значајна средства и уз подршку, како Француске, тако и осталих донатора из Европске уније, и полако, али сигурно, мењамо систем”.

Како је рекао, очекује се да се примарном селекцијом отпада ускоро покрије територија целог града, паралелно са едукацијом свих грађана.