Вести

Потпредседница странке у Ужицу

Народна посланица и потпредседница Српске напредне странке Марија Обрадовић је током боравка у Ужицу присуствовала састанку ГрО и састанку Регионалне уније жена. У обраћању чланству истакла је да су стабилност и континуитет реформи оно на чему треба радити и у будућности.

„Зауставили смо пропаст и спречили државу од банкрота. Успели смо да привучемо нове инвестиције. Нисмо измислили чињеницу да смо асфалтирали 123 километра аутопута када смо управо толико и урадили и то је нешто чиме можемо да се похвалимо.Претходних година смо реновирали болнице, школе, урадили смо много тога на промени вредности у нашем друштву, окренули смо се једни другима, постали смо солидарни једни са другима а то је нешто на чему се инсистирало у претходном периоду. Стабилност и континуитет реформи је нешто на чему ћемо снажно инсистирати у наредном периоду и због тога Александар Вучић јесте наш кандидат за председника Србије јер смо сигурни да једино он може то да оствари. Овде сви треба да се поштујемо и да ценимо резултате нашег рада. Ми смо овде да радимо и да бранимо идеје које имамо.Оно што је веома важно за све чланове Српске напредне странке током предстојеће кампање јесте осећај јединства и озбиљности.“ – истакла је Марија Обрадовић потпредседница и народна посланица Српске напредне странке.

Након градског одбора одржан је и регионални састанак Уније жена коме је такође присуствовала потпредседница Марија Обрадовић као и народна посланица и председница Уније жена Ивана Стојиљковић.

„Иако је Унија жена у Ужицу формирана пре непуних годину дана и има већ значајне резултате иза себе,оно што је јако битно јесте да се Српска напредна странка и пре формирања Уније жена  борила за женска права.Тако у Ужицу имамо преко 40% жена у саветима месних заједница и ту смо међу градовима који су први у Србији. У овом тренуткуимамо једанаест жена на местима директора, односно на местима одлучивања, једну чланицу већа, тако да заиста показујемо јако добре примере и жене су нам видљиве и на местима извршне власти – речи су наше народне посланице и председнице Уније жена Иване Стојиљковић“

„Још један од циљева регионалне Уније жена јесте сарадња са нестраначким личностима и све припаднице лепшег пола су добродошле у Унију жена Српске напредне странке“- истиче председница Стојиљковић.