Вести

Посета министра Ђорђевића

Члан Главног одбора Српске напредне странке и министар одбране Зоран Ђорђевић, присуствовао је састанку Градског одбора у Ужицу. Поред разговора о изборима који следе министар је најавио отварање нове фабрике муниције у Шеварицама код Пожеге у јуну 2017. године као и отварање новог погона постојеће фабрике муниције „Први партизан“ у насељу Бела земља у Ужицу које ће се реализовати у септембру ове године.

 

 

Говорећи о градњи Фабрике стрељачке муниције у Узићима, министар је рекао да је дошло до мањег кашњења због појаве клизишта. 

 

"Желимо да имамо стабилну фабрику која ће на најбољи могући начин бити безбедна за раднике. Биће то најмодернија фабрика, као и све фабрике на западу и биће понос наше наменске индустрије.", истакао је министар Ђорђевић.

Према његовим речима, све фабрике наменске индустрије бележе успон и иду напред и ниједна од њих више не послује са губитком.

Ђорђевић је рекао да Министарство одбране има стратегију и има јасан план за наредних 10 година.

"Прва ствар коју смо приметили и која је била најистакнутија 2012. године јесте ваздухопловство и ваздухопловна одбрана. Први резултати се показују сада. Држава је стала на ноге, држава се није задуживала и управо разумевањем премијера, да јаку економију прати јака војска, која ће да пружи безбедност својим грађанима, али и безбедност за улагање и све остало, јесте уложено у војску. Војска иде у позитивном смеру и то се види.", рекао је министар Ђорђевић.

Он је такође истакао да концепција величине војске коју имамо задовољава безбедносне изазове  и претње по нашу земљу.

"Спремни смо да одговоримо на све и да бранимо нашу земљу. Желим да поручим грађанима да они морају да имају поверења у то да је војска сваким даном све спремнија и боља.", нагласио је министар одбране.