Вести

ПОЧИЊЕ ФЕСТИВАЛ ,,ЛИЦИДЕСРКО СРЦЕ"

Данас ће свечано бити отворен 15. Међународни дечији фестивал фолклора ,,Лицидерско срце”, а у знаку броја 15 биће и број земаља учесница. Ужице, Златибор и Вишеград, места су у којима ће до 19. августа бити организована фестивалска дешавања.

Заменик градоначелнице Ужица, Драгољуб Стојадиновић, честитао је велики јубилеј, уз задовољство и овогодишњег одржавања фестивала.

-Град Ужице, као домаћин и суорганизатор фестивала, увек ће бити ту да пружи подршку манифестацијама које шаљу најлепшу слику распеване и разигране младости из града на Ђетињи. Међународни дечији фолклорни фестивал ,,Лицидерско срце” се протеклих година профилисао као озбиљна манифестација, која за циљ има промоцију фолклора као извора идентитета сваког народа, богатства различитости које повезују младе људе кроз игру, песму и музику. Надам се да ће учесници имати довољно времена да се упознају са нашим крајем и културно-историјским наслеђем, да обиђу неке лепе дестинацију, осете гостопримство Ужичана, на које смо веома поносни. Позивам наше суграђане да, као и свих претходних година, прате фестивал, буду значајна подршка ансамблима који ће наступити ове године на фестивалу и наравно уживају у лепоти фолклорног наслеђа наше планете.

Почетак овогодишњег фестивала је, традиционалано, дефилеом учесника од Народног музеја до Трга партизана, где ће у 20 часова бити свечано отварање фестивала.