Вести

ПОЧИЊЕ ЕВРОПСКИ КУП И ДРЖАВНО ПРВЕСНТСВО СРБИЈЕ У РАФТИНГУ

У периоду од 19. до 21. маја, целом дужином реке Ђетиње, Град Ужице је ове године, уз Рафтинг савез Србије, Светску рафтинг организацију и Наутичко-спортски клуб ,,Лиман“, организатор Европског купа и државног првенства Србије у рафтингу.

Заменик градоначелнице Ужица, Драгољуб Стојадиновић, казао је да је, због неповољне хидролошке ситуације, прошлодогишње такмичење отказано, па се тако, уз консултацију са свим јавним предузећима и стручним службама, такмичење одржава у мају месецу ове године.

-Велико нам је задовољство што је Ужице, поред Светске рафтинг организације, Рафтинг савеза Србије и Наутичко-спортског клуба ,,Лиман“, организатор и покровитељ Европског купа и државног првенства Србије у рафтингу 2023. године, које ће у нашем граду бити одржано од 19. до 21. маја. У сусрет Престоници културе 2024. године, у оквиру које ће бити велики број спортских догађаја и дешавања, ово такмичење је још један доказ да подржавамо све манифестације које окупљају спортисте и такмичаре, не само из Србије, већ из целог света. Част нам је што је Ужице домаћин многим екипама, између осталог, оним из Италије, Француске, Хрватске, Бугарске и Црне Горе, али и што ће председник Светске рафтинг организације, Данило Барзам, бити присутан на овогодишњем такмичењу. Увелико су у току припреме терена, стазе се већ постављају, а овом приликом упућујем велику захвалност ватрогасцима који су раскрчили пут и средили корито реке Ђетиње.

Свечано отварање такмичења планирано је за суботу, 20. мај, на Градској плажи у Ужицу, док ће завршетак бити дан касније, у недељу 21. маја.