Вести

Петковић: Нека ово буде за наук да се грешке више не понављају

Одлуком градоначелника Ужица, Тихомира Петковића дошло је до умањења децембарске плате, чиме је кажњено више директора јавних предузећа и градских функционера због низа пропуста везаних за усвајање програма пословања јавних предузећа у 2015. години

 Како је Танјугу рекао градоначелник Ужица Тихомир Петковић са 10 одсто кажњени су директори шест јавних предузећа, два члана Градског већа, један начелник и два радника градске управе и по функцији заменик градоначелника и градоначелник, коме је плата умањена за 20 одсто.

- Пропусти се односе на то да нису поштоване одређене препоруке Владе Србије везане за износ репрезентације и још неке трошкове, као и да материјал који се нашао пред одборницима на седници 30. децембра није био квалитетно припремљен. Због тога нису усвојени програми Нискоградње, Аеродрома Поникве, Великог парка, Биоктоша, Градске топлане и Градске стамбене агенције - рекао је Петковић.

Одлука о казнама, како је објаснио, није популистичка и демагошка, већ је дошла после политичке бламаже на седници локалног парламента и то баш када су први пут програми пословања после дугог низа година били припремљени у децембру.

- Није срамота рећи да смо погрешили и надам се да ће нам ово помоћи да више такве грешке не правимо и квалитетно радимо. Опозиција је тријумфовала на теми на којој смо ми требали политички да поентирамо - истиче Петковић.

Коментаришући захтеве опозиције да у наредном периоду предложи смену појединих градских већника, као и смањење плата директора јавних предузећа и укидање надокнаде члановима надзорних одбора Петковић наглашава да те одлуке не доноси он сам.

- Да се само ја питам неке од тих мера би давно биле примењене. У владајућој коалицији у Ужицу има више странака и одлуке се доносе заједнички. За сада нема конкретног договора на захтеве опозиције- истиче Петковић.

Извор: Танјуг