Вести

ОТВОРЕНА ТЕРЕТАНА ПРИЛАГОЂЕНА ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

На Градском базену у Ужицу отворена је прва теретана која је прилагођена особама са инвалидитетом. Поред параолимпијаца, теретану ће моћи да користе и остали спортисти и суграђани, с обзиром на то да је комерцијалног карактера. Свечаном отварању присуствовао је и председник Параолимпијског комитета Србије, Зоран Мићовић, који је похвалио локалну самоуправу и рекао да ,,ће се овде, сигурно, припремати спортисти из Ужица, али и околних општина и градова за предстојећа такмичења. Наредно је Светско првенство у Паризу, а наредне године и Олимпијада.”

Ненад Ђокић, директор Јавног предузећа ,,Велики парк", казао је да су шампионима омогућили да тренирају и у хали у Крчагову и на Градском стадиону и ,,такође, због веома тешког прилаза теретани, учинићемо све да заједно са клубом и градом, уз подршку министарства, обезбедимо финансијска средства за изградњу лифта и надамо се да ће тај пројекат бити реализован”.

Градски већник, Срђан Недељковић, казао је да ће град, као и увек до сада, подржавати рад и успехе параолимпијаца, који на најбољи могући начин промовишу и спорт и Град Ужице.