Вести

ОТВОРЕНА КУПАЛИШНА СЕЗОНА НА ДЕЧИЈЕМ БАЗЕНУ

Након комплетне реконструкције, тестирања опреме и пробног рада, прелиминарна анализа ЗЗЈЗ Ужице показује да је вода исправна, па је дечији базен на Градској плажи у функцији и може се кренути са коришћењем.

Директор ЈП ,,Ужице развој", Милош Миливојевић, казао је да нема сврхе враћати се на претходне проблеме који су пратили реконструкцију, јер далеко је важније, да је овај, сада заиста уређен базен, спреман за децу.

-И поред свих потешкоћа које смо имали приликом реконструкције дечијег базена на Градској плажи коначно смо све радове завршили у протеклој недељи, када смо сву опрему тестирали и пустили у пробни рад, све ради без проблема и велико ми је задовољство што могу да позовем наше најмлађе суграђане да користе овај базен. Прелиминарне анализе показују да је све у реду, ау току дана имаћемо и коначне анализе, тако да ће од сутра базен спремно дочекарти прве купаче.

Уколико анализе покажу да је вода задовољавајућег квалитета, куплишна сезона на Градској плажи биће отворена од понедељка. Иако су припадници спасилачке службе присутни на плажи, надлежни подсећају да се до званичног отварања Градске плаже за купање грађани купају на сопствену одговорност.