Вести

ОТВОРЕН ВРТИЋ У КАРАНУ, УСКОРО КРЕМНА, ЦАРИНА И ЗЛАКУСА

У вртић „Дуга“ у Карану од сутра ће долазити малишани из овог, али и осталих села Лужничке долине.

После пресецања свечане врпце градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић изразила је задовољство реализацијом овог пројекта и подсетила да ће у току наредне године бити отворени и вртићи у Кремнима и Злакуси, али и потпуно нови вртић капацитета 200 места у насељу Царина.

„Мени је и данас задовољство што можемо сви заједно да се радујемо још једном успешно реализаваном пројекту. ЕУПРО плус програм и град Ужице успели су у намери да кроз пројекат „Успостављање услова за квалитетно и приступачно предшколско образовање у руралном подручју села Каран“ адаптирају и дограде овај простор у коме се налазимо у коме ће већ од сутра боравити малишани из села Лужничке долине. Хвала донаторима на указанмом поверењу и средствима која су издвојили, а ми то морам да нагласим не стајемо, већ настављамо са отварањем нових сеоских вртића.
Завршавају се радови на адаптацији простора у Кремнима а ускоро нас очекује и почетак радова у Злакуси. Такође током наредне године очекујемо и завршетак објекта на Царини, тако да смо са сваким даном све ближе остварењу циља да свако дете у Ужицу има своје место у вртићу“, нагласила је градоначелница.

Према речима Веселинке Јовановић директорке Предшколске установе Ужице, до данас је 38 родитеља потписало уговоре за боравк деце у овом објекту капацитета 55 места. О њима ће бринути две медицинске сестре васпитача и две васпитачице, а запослене су и спремачице, сервирка и кувар, јер ће се храна припремати у објекту.
Она је нагласила и да је ово сигурно један од најмодерније опремљених објеката Предшколске установе Ужице у коме ће деца имати можда и боље услове од деце у објектима у граду.

Тренутно у свим ужичким вртићима борави 2 134 деце, а њих око 220 налази се на такозваној листи чекања. Са отварањем нових планираних објеката ова листа више неће постојати.