Вести

ОТВОРЕН МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ПРИРОДЕ И КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА ,,ЖЕСТИВАЛ"

Изложбом академског сликара, Радомира Рада Верговића, под називом ,,У скривеној души града”, отворен је осми по реду Међународни фестивал природе и културног наслеђа ,,Жестивал". Председник Скупштине града Ужица и председник Организационог одбора, Бранислав Митровић, обратио се присутнима.

-Пре осам година у скривеној души овог града родила се идеја да оснујемо ,,Жестивал", родила се из жеље да будемо бољи и да сачувамо оно добро у овом граду, које се током времена негде загубило и на које смо заборавили. Посебну захвалност дугујем господину Верговићу, зато што се овом својом изложбом, али и својом целокупним стваралаштвом и делом свих ових година борио да сачува дух доброг старог Ужица, што и јесте мисија ,,Жестивала" и свих нас.

Све присутне поздравила је градоначелница Ужица, др Јелена Раковић Радивојевић.

-Видећете их и на Верговићевим сликама, али и на свим осталим, програмом предвиђеним садржајима, на местима у која смо у претходних неколико година улагали значајна финансијска средства. Улагали смо са намером да их обновимо и сачувамо, али и да поставимо нове темеље на којима ће се наш град у будућности развијати. На тим темељима, поштујући прошлост, стварамо услове за лепшу будућност, богатију културну и туристичку понуду. Корачамо ка још једној веома значајној години у којој ћемо новим програмима и просторима оживети сећања на суграђане који су нас задужили и у којој ће сваки Ужичанин бити поносан на град у коме живи и титулу националне престонице културе. И сигурно, овај фестивал својим садржајима допринео је томе.

Другог дана ,,Жестивала” биће одржана промоција књиге Марка Поповића ,,Хроника једне ужичке породице”, на Старом граду. Почетак промоције је у 19 часова, праћен наступом хора ГЛАС.