Вести

Омладина СНС подржала акцију израде новогодишњих честитки

Удружење инвалида церебралне и дечије парализе традиционално, већ пет година за редом, у оквиру свог креативног клуба израђује уникатне честитке за Новогодишње празнике.Удружење нема стални извор финансирања осим једног малог дела који издваја Министарсво за рад и социјална питања, а остали део потребних средстава прикупља се донацијама и хуманитарним акцијама у локалној заједници.
 
Једна од активности креативне радионице,где чланови уз помоћ стручног лица и волонтера израђују мале украсне предмете, су између осталог и новогодишње честитке. Намера је да новогодишње честитке направљене на овим радионицама путем изложби, као и донаторских вечери и директно у Удружењу буду продате, а приход остварен на овај начин, усмераваће се на одрживост ових радионица и саме трошкове Удружења.
 
Најмлађи чланови ужичких напредњака сваког дана у две смене помажу члановима Удружења у изради поменутих честитки. Основни циљ пружања помоћи Удружењу јесте добровољни – хуманитарни рад како би се пружила подршка члановима овог Удружења (као и њиховим породицама) и како би израдили што већи број новогодишњих честитки које, као што је већ поменуто, Удружење продаје и на тај начин се финансира. Поред овог основног циља, не мање значајан је и дружење са члановима Удружења, боља комуникација, смањење предрасуда у самом окружењу као и ширење позитивних ставова. 
 
 
Омладина Српске напредне странке апелује на све значајне институције, државне установе, приватне фирме... у Ужицу да набаве своје честитке којима ће обрадовати некога за празнике и истовремено помоћи финансирање Удружења дечије и церебралне парализе.
 
Овом приликом обраћамо се јавности како би се, између осталог, скренула пажња свим грађанима да у свом односу са особама са инвалидитетом приступе са што мање предрасуда, а са што више разумевања и поштовања, јер ипак СВИ МИ ЖИВИМО ЗАЈЕДНО.