Вести

ОДРЖАНА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НАЦРТА СТРАТЕГИЈЕ УРБАНОГ РАЗВОЈА

Јавна презентација нацрта Стратегије урбаног развоја града Ужица и општина Бајина Башта, Чајетина, Прибој и Пожега, одржана је у циљу упознавања шире јавности са овим документом, чију израду подржава Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО Плус. Заинтересовани грађани и представници организација и удружења, овом приликом су могли да дају своје предлоге и сугестије, а то могу учинити и електронским путем до 2. новембра, до када траје Јавни увид у нацрт Стретегије урбаног развоја града Ужица и општина Бајина Башта, Чајетина, Прибој и Пожега.

Циљ израде Стратегије развоја је да допринесе одрживом развоју територије засноване на подстицању: иновативне, паметне, нискоугљеничне и циркуларне економије; прелазак на чисту и праведну енергију, зелених и плавих улагања, ублажавања и прилагођавања климатским променама, спречавања и управљања ризицима, бољег снабдевања водом и управљања отпадом, одрживе и мултимодалне урбане мобилности и многим другим бенефитима.

Након Јавног увида и иисправки на основу примедби и сугестија грађана, биће израђена коначна верзија Стратегије, коју ће, како се очекује, до краја године усвојити одборници свих пет скупштина.