Вести

ОБРАЋАЊЕ ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ НА ЧЕТВРТОМ САБОРУ КОЛА СРПСКИХ СЕСТАРА СРБИЈЕ, РЕГИОНА И ДИЈАСПОРЕ

У Културном центру на Златибору одржана је Свечана академија поводом четвртог Сабора Кола српских сестара, којој су поред представница 37 кола, присуствовали и представници града Ужица и општине Чајетина. Присутне је, у име домаћина, поздравила председница Кола срспких сестара Ужице, Слободанка Мира Станковић Ћирковић, уз подсећање да је у Ужицу обележен век постојања удружења о чему говори и недавно објављена монографија под називом ,,Мисија доброте”.

Градоначелница Ужица, др Јелена Раковић Радивојевић, поздравила је све присутне у име града Ужица рекавши да је поносна што може да присуствује догађају чији је домаћин Коло српских сестара Ужице, једна од малобројних организација, која иза себе има век постојања и веома активно деловање.

-Свако време у том веку диктирало је активности, а сестре Кола, не само у Ужицу, већ и свим градовима и опшинама из којих долазите прилагођавале су се и несебично пружале помоћ и подршку. Било као болничарке у ратним условима, или неко ко је у сарадњи са бројним хуманитарним организацијама обезбеђивао храну, лекове, гардеробу за оне којима је то било најпотребније. У миру су се посвећивале културно – просветитељском раду, што чине и данас. Ваша мисија нама даје додатну снагу и мотивацију у настојању да сачувамо наше градове и нашу земљу, да једни другима будемо подршка и у лепим и у тешким временима, јер то је једини начин да у наслеђе онима који долазе оставимо путоказ ка правим и највишим вредностима једног друштва.

У име општине Чајетина, обратио се Милоје Рајовић, заменик председника општине Чајетина.

-Мени је припала велика част да вас поздравим у име општне Чајетина и да вам честитам век постојања, са жељом да заједно славите још много деценија. Боримо се заједно са вама за исте циљеве, а један од њих је очување српског села, јер знамо да без јаких села нема ни јаке Србије. Желим вам да се традиција и мисија доброчинства настави и да се преноси на генерације које долазе и да ово буде тек први век постојања.

Присутне је поздравио и благословио догађај свештеник Дејан Војисављевић, старешина златиборске цркве.

-На светој литургији у нашим црквама и јутрос смо чули Христове речи које кажу ,,Ако чините добро онима који вама чине добра каква вам је хвала и ако дајете онима од којих се надате да ћете добити каква вам је хвала, него чините добро и дајте у зајам, не надајући се ничему и плата ће вам бити велика, будите дакле милостиви као што је и отац ваш милостив”. Ви, драге у Христу, сестре, сте на прави начин схватиле ове речи и непрестано и несебично се трудите да их испуните, чините добро и дајете онима који вам не могу вратити, јер и сами оскудевају. Зато ће и ваша награда од Бога бити велика.