Вести

ОБИЛАЗАК РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ВЕЛИКЕ САЛЕ У ГРАДСКОМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

„Овај простор ће у будућности изгледати потпуно другачије, биће ово место у коме ће млади и деца, али и сви остали грађани Ужица уживати у огромном броју нових културних и забавних садржаја“, истакла је после обиласка радова на реконструкцији Велике сале у Градском култунро центру градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.
Према њеним речима, продужење рока за завршетак радова неће утицати на чињеницу да је Ужице у овој години Престоница културе Србије али и град у коме ће бити реализовани бројни велики и значајни пројекти.

„Радови на изградњи лифта за осове са инвалидитетом у потпуности су завршени, док радови на реконструкцији Велике сале још увек трају. У питању је веома обимна реконструкција и нагласићу прва од изградње тог простора, који је био у веома лошем стању и готово ван функције.
„Наравно да су се критичари свега што радимо обрадовали продужењу рока за завршетак радова, јер то јесте једино што знају, да седе и критикују. Ја разумем да је ово изборна година и да ће покушавати да на сваки могући начин прикупе политичке поене, али зато смо данас овде да грађанима Ужица покажемо шта је њихова намера.

Ово није ни први ни последњи пројекат за који је продужен рок за завршетак радова, јер као што вам је познато, то обично изискују непредвиђени радови, који искрсну током саме реализације. Сваки грађанин који је некада реновирао свој стан или кућу зна да готово увек постоји нешто што није планирао и што једноставно мора да уради. Оно што је нама важно јесте да се овај посао обави квалитетно и да простор у коме ће боравити велики број људи буде пре свега у потпуности безбедан. Са друге стране желимо и да заиста буде место у коме ће првенствено млади организовати бројне културне и забавне догађаје. Већ сада можете да видите да ће овај простор изгледати потпуно другачије“, истакла је градоначелница.

Према њеним речима ништа не може променити чињеницу да ће се у Ужицу у овој години много радити и градити и не само на пројектима у оквиру Престонице клултуре већ и свим осталим попут Обилазнице, реконструкције школа и изградње вртића, изградње Регионалног центра за дуално образовање, канализационе мреже у Турици и на Белој Земљи и путне инфраструктуре.

„Надамо се ускоро добрим вестима када је реч о изградњи котларнице Међај. Све ово јесу пројекти за које смо се борили и које ћемо одговорним управљањем и уз снажну подршку Владе и ресорних министарстава и реализовати, на задовољство свих грађана Ужица“.