Вести

ОБЕЛЕЖЕНО СТО ГОДИНА ДОБРОВОЉНО ВАТРОГАСНОГ ДРУШТВА

Обележено је 100 година рада и постојања Добровољно ватрогасног друштва у Ужицу - јавно-показном вежбом на градском Тргу и Свечаном академијом у Народном позоришту којима је присуствовала и градоначелница Ужица, др Јелена Раковић Радивојевић.

Уз захвалност свим члановима који се деценијама боре са пожарима, поплавама и последицама елементарних непогода, градоначелница Ужица поздравила је све присутне:

-Желим да вам се захвалим за све што сте у протеклих стотину година учинили улажући често надљудске напоре да бисте спасавали људске животе и имовину, доводећи понекад своје животе у опасност, не одустајући од акције, ако је промил шансе за спасавање постојао. Град Ужице је свих ових година био уз вас захваљујући свести о неопходности постојања Друштва, чију пуну улогу и капацитете можемо да сагледамо само у ситуацијама када нас стигну велике невоље. Поносни смо на све што сте чинили, а знамо да ћете исто чинити и убудуће захваљујући регрутацији младих снага које ревносно обучавате за „не дај, Боже“ ситуације. Трудићемо се заједно да сачувате висок ниво посвећености и опремљености како бисте увек били максимално спремни да одговорите потенцијалним изазовима којих ће и у будућности сигурно бити”, додала је градоначелница.

Део свечаности био је и концерт Уметничког ансамбла Министарства одбране ,,Станислав Бинички”.