Вести

ОБЕЛЕЖЕНО 20 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА УДРУЖЕЊА МУЛТИПЛЕ СКЛЕРОЗЕ ЗЛАТИБОРСКОГ ОКРУГА

Обележено је 20 година постојања и рада Удружења мултипле склерозе Златиборског округа, у присуству представника Друштва мултипле склерозе Србије, града Ужица, општине Чајетина, Опште болнице Ужице, градских удружења особа са инвалидитетом и удружења из Београда, Ниша, Крагујевца, Аранђеловца, Ваљева, Лесковца, Врања, Инђије и Крушевца као и осталих удружења.

Градоначелница Ужица, др Јелена Раковић Радивојевић, рекла је да је прави тренутак да још једном укажемо на неопходност подизања свести о мултиплој склерози као глобалном проблему.

-Као друштво имамо обавезу да учинимо све да се оболели ни једног тренутка не осете мање вредним и важним члановима наше заједнице. Због тога се радујемо увек што су наши суграђани оболели од ове болести укључени у дрuштвене активности кад год то околности дозвољавају. Град ће, у складу са могућностима подржавати ваше активности и никада нећемо дозволити да се осећате запостављенима. Ви најбоље знате колико је потребно бити упоран, истрајан и храбар у суочавању са болешћу. Храбрите једни друге, будите једни другима ослонац, не одустајте никада, а ми ћемо бити ту да вам пружимо сваки вид подршке.