Вести

ОБЕЛЕЖЕНИ ДАН И СЛАВА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СЕВОЈНО

У присуству свештенства, руководства, одборника Градске општине Севојно, градоначелнице Ужица, њених сарадника и осталих гостију, обележен је Сабор Светог архангела Гаврила, Дан и слава Градске општине Севојно. Председница Градске општине Севојно, Мирјана Ђурић, поручила суграђанима да ће се трудити да и у наредном периоду буде реализовано све што је планирано.

-Издвојила бих само најважније, а то је, пре свега, реконструкција магистралног цевовода вредна око 110 милиона динара, затим замена асфалтних слојева у укупној дужини од 1700 метара вредна 45 милиона динара, комплетна реконструкција дела улице Александра Вучковића, јавна расвета у дужини око 2 километра у две улице, реконструкција амбуланте, реконструише се Дом пензионера, као и путна инфраструктура, која се обнавља у свим деловима Севојна. У току су припреме за амбиејнтално уређење простора у улици Вишеслава Бугариновића на ,,Кругу” где ће се вршити рекоснтрукција целокупног простора. Желимо и настојимо да Севојно буде приведни и културни центар. Сим грађанима Севојна честитам славу уз жељу да живимо у здављу и благостању.

Градоначелница Ужица, др Јелена Раковић Радивојевић, упутила је честитке поводом славе и Дана ове градске општине.

-Важно је да и данас сви заједно обележимо овај дан, да се осврнемо на све што смо у протеклом периоду урадили, али и на оно што тек треба урадити. Значајне инвестиције обележиле су протеклу годину, решили смо више дугогодишњих проблема, а у складу са потребама и очекивањима грађана настављамо даље. Улагаћемо у инфраструктуру али и све остале области, опет понављам, водећи рачуна искључиво о потребама грађана који овде живе и раде, али и бројних привредника чије компаније послују у градској општини Севојно. Трудимо се и да уз подршку градских институција овде организујемо што већи број културних и спортских манифестација и то је нешто на чему ће сигурно бити акценат у наредном периоду. Равномеран развој свих делова нашег града је оно чему тежимо и сигурна сам заједничким напорима успећемо у томе.