Вести

ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Полагањем венца и одавањем поште на Партизанском гробљу на Доварју, обележено је 78 година од победе над фашизмом у Другом светском рату.

Градоначелница Ужица, др Јелена Раковић Радивојевић, обратила се овом приликом:

-Мир је оно што нам треба за сваки напредак и бољитак света за који је можда последњи тренутак да застане и дубоко се замисли над својом будућношћу. У светлу најновијих догађаја и сукоба који ескалирају у свету, али и потресних догађаја у нашој земљи, уз одавање поште страдалима у Другом светском рату, молимо се за мир и разум. Молимо се да се човек врати човеку, љубави и поштовању живота, као најузвишеније вредности. Човек човеку не сме бити вук, већ света ствар. Важно је то изговорити, поновити, али најважније је живети по том принципу. Нека је вечна слава свим жртвама Другог светског рата, са жељом да у име њиховог страдања и нашег опстанка бранимо и чувамо мир.

Цвеће и венце положили су: делегације Града Ужица и Градске општине Севојно, војске Србије, СУБНОР-а Ужице, СПС-а Ужице, Првог партизана, Ваљаонице бакра, неколико удружења потомака ратника, ветерана и ратних инвалида, као и делегације војних пензионера, Друштва историчара, Удружења пензионера, Бесмртног пука и чланови породица потомака. Уметнички део програма чиниле су ученице Техничке школе Ужице, а обележавању овог датума присуствовали су и ученици ужичких основних и средњих школа.