Вести

Нова зграда Прекршајног и Привредног суда у Ужицу

Министар правде Никола Селаковић и директор Републичке дирекције за имовину, Јован Воркапић, потписали су данас у Ужицу Уговор о предаји земљишта на ком ће бити изграђена нова зграда Прекршајног и Привредног суда. Парцела која је предата на коришћење Министарству правде, налази се у улици Марије Маге Магазиновић. Реч је о 12,6 ари у центру града на коме ће се изградити зграда површине 2.500 квадратних метара, у чију ће изградњу и опремање Министарство правде уложити 200 милиона динара.

Министар Селаковић је рекао да се на овај начин стварају бољи услови за квалитетнији рад правосудних органа како би грађани до правде долазили брже, правичније и несметаније што данас није ситуација. “Циљ је задовољавање потреба грађана за правдом, који у овом тренутку нису задовољни радом правосуђа. Узроци незадовољства су бројни, а наш главни задатак је стварање услова за бољи, несметани рад правосудних органа”, истакао је Селаковић.

Градоначелник Ужица, Тихомир Петковић, рекао је: "Ово је корак којим се Ужице јасно од стране Владе републике Србије, од стране министра Селаковића и министарства правде потврђује као регионални центар. Ми се, као Ужичани, надамо да ће се на тендерским поступцима ужичке фирме изборити да буду те које ће одрадити највећи део овог посла, тако да се надамо да ћемо у марту следеће године имати нову, прелепу зграду."