Вести

Министар Гашић: Први партизан ће од следеће године имати 1100 стално запослених радника

Министар одбране Братислав Гашић данас је у Првом партизану свечано отворио халу за производњу чауре и најавио да ће од наредне године Први партизан имати 1 100 радника у сталном радном односу.

Хала за производњу чауре је отворена данас у фабрици наменске индустрије Први партизан. Нови производни погон, у којем ће се израђивати чауре до 12, 7 милиметара, свечано је отворио министар одбране Братислав Гашић.

Нови производни погон Првог партизана заузима две реконструисане хале и простире се на 10 000 квадратних метара површине.

- Пуштање у рад овог погона је омогућило измештање дела опреме из подземног објекта, чиме су остварени хуманији услови за рад и повећана безбедност запослених. Трошкови су смањени за око седам милиона динара месечно. Очекујемо да у тај погон већ у првој трећини следеће године дође нова машина из Швајцарске, вредна 4,5 милиона евра, такође инвестиција Првог партизана. До 2016. године биће изграђена фабрика на Трешњици, чиме Први партизан полако долази до цифре од 30 милиона евра улагања, истакао је министар Гашић.

Први партизан ће од следеће године имати 1 100 стално запослених радника, најавио је Братислав Гашић након састанка са руководством Првог партизана.

- Договорили смо се да више немамо једну трећину стално запослених, једну трећину на уговорима о делу, а једну трећину на привременим и повременим пословима, већ да се из статуса привремених послова, радници приме у стални радни однос, навео је Гашић и додао да ће осталих 300 упослених радника бити повремено ангажовано.

Гашић се осврнуо и на протест синдиката у фабрици “Застави оружје” због смене директора.

 - “Застава оружје” је највећи дужник пореза држави. Њихове обавезе су вишеструко премашиле вредност капитала, па је ваљда нормално да човек који је за осам година директоровања направио такав губитак буде склоњен како би се фабрика ставила на здраве ноге. Ми смо и претходном директору понудили да остане део менаџмента управо да би имали континуитет уговора који су они потписивали. То што синдикат каже да је неко смењен – не није! Конкурс траје већ два месеца зато што је директору истекао мандат. У Србији више неће моћи да се притиском долази до циља - поручио је министар одбране у Ужицу.