Вести

Михајловић уручила локацијске услове за ужичку фабрику воде

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић у посети Ужицу уручила je локацијске услове за реконструкцију и доградњу Фабрике воде "Петар Антонијевић" у Ужицу што ће обезбедити нормално водоснабдевање у том граду и најавила да би радови могли да почну већ на пролеће.

 

"Уз ове локацијске услове може да почне прва фаза реконструкције заједно са израдом студије коју ће урадити ужички Водовод и израдити пројекат", рекла је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре током обиласка фабрике.

Тај пројекат ће бити реализован захваљујући примени новог Закона о планирању и изградњи, а градоначелник Ужица Тихомир Петковић је рекао да ће радови предвиђени првом фазом бити завршени до краја године.

 

Прва фаза, чија је вредност 2,8 милиона евра, предвиђа изградњу постројења за озонирање и филтрирање воде, а друга постројење за пречишћавање воде са активним угљем.

 

"Реконструкција и доградња фабрике воде је услов нормалног живота и водоснабдевања у Ужицу. Сваки члан Владе је свестан кроз шта су прошли грађани Ужица у претходном периоду", рекла је Михајловић.

Према њеним речима стратешки циљ Владе је бољи живот грађана и да сви проблеми који постоје на локалном нивоу морају да се решавају.

Она је најавила да ће влада размотрити могућности како да финансијски помогне обезбеђивање средстава за тај пројекат.

 

Михајловић очекује да до јуна буду изабрани извођачи радова и да се затим крене у посао.

 

Пуштена у рад четврта од пет гасних мерно-регулационих станица

Зорана Михајловић обишла је једну од пет мерно – регулационих гасних станица у Ужицу која је направљена 2008. „али до сада није радила јер је прављена без дозвола“.

 

Градоначелник Ужица обелоданио је да постоји велика вероватноћа да ће, у циљу смањења аерозагађености, бити преполовљена цена прикључка на гасовод.

 

„Уместо досадашњих 980 приључак ће коштати 490 евра, очекујемо потврду Скупштине предузећа „Ужице гас“, казао је Петковић.

 

На језеру Врутци, према његовим речима до сада су урађена четири од потребних 12 испитивања воде на основу којих ће Институт „Јарослав Черни“ сачинити план санације хидроакумулације.

Грађани верују у оно што радимо

Потпредседница владе и функционерка Српске напредне странке Зорана Михајловић изјавила је данас да најновије истраживање о подршци тој странци показује да грађани верују у све што напредњаци раде за бољи живот грађана.

„Захваљујем грађанима који имају поверење у владу. То је веома ретко када сте најјача странка и имате свог премијера, да странка и даље има такву популарност”, рекла је Михајловић новинарима у Ужицу.

Потпредседница СНС је рекла да та странка управо и обећала бољи живот грађана на претходним изборима, на чему сада и ради.

„Следимо онако како ради и функционише наш премијер који је вредан као и сви чланови владе, а такви морају да буду и сви председници локалних самоуправа и градова, јер тако заиста можемо да направимо много брже кораке и напредујемо”, додала је Михајловић.

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић  изјавила је данас да би требало изменити Закон о пореклу имовине да би се видело како су тајкуни стекли први милион и да би најзад били заштићени они који поштено раде, а санкционисани они који су се обогатили на рачун грађана.

"Мислим да нове одредбе тог закона морају да се направе што пре и да то није питање страха ни за кога већ питање нормалног функционисања једне сигурне и одговорне државе", рекла је Михајловић новинарима током посете фабрици воде у Ужицу.

О регулисању порекла имовине Михајловић каже да свако ко се понаша у складу са законом неће имати проблема и да не треба да брине.

 

"Они који се не понашају у складу са законом или покушавају да прикрију било шта, нормално је да ће имати проблем не само у Србији него у било којој другој држави", истакла је.

 

Како је казала, дуго смо чекали тај тренутак да видимо како су тајкуни стекли први милион.

 

Извор: Танјуг