Вести

Михајловић: Имамо одличну сарадњу са Ужицем

Потпредседница Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструкруре, Зорана Михајловић, гостујући у емисији "Разговор са поводом" регионалне телевизије Лав оценила је руководство Града Ужица на челу са градоначелником Тихомиром Петковићем као позитивно, вредно и проактивно. Михајловић је истакла:

"Задовољна сам сарадњом са Градом Ужицем. Често се дешава да Влада донесе неке одлуке, али када то треба да се спусти на ниво локалне самоуправе дође до проблема. Међутим, Ужице је позитиван пример. Ми имамо одличну сарадњу са Ужицем. Имамо сталну комуникацију. Власт у Ужицу је проактивна. Они су ти који зову, који траже, којима никада није тешко да дођу у Београд. Ми смо имали неколико састанака у Београду пре него што сам ја дошла овде. Постоје локалне самоуправе које седе и чекају. Ова локална самоуправа ради и то је најважније за грађане, да се види да им је стало да у сваком сегменту посла направе напредак. Данас у Србији имате локалне самоуправе које се презадужују и онда долазе код државе да траже новац, а да заузврат нису ни сели да направе приоритете и да знају шта раде, а на крају штету трпе грађани. Али то није ова локална самоуправа. Град Ужице је врло вредан и све оно што смо данас договорили на састанку биће завршено.

Причали смо о многим темама везаним за инфраструктуру , о путевима, о надвожњаку, обилазници, реконструкцији улица у самом граду. Посебно бих нагласила да градско руководство ради оно што ради и Влада, дефинише приоритете. Много је ствари које треба да се ураде, али није могуће све урадити. Приоритети, поред фабрике воде, су обилазница око Ужица и надвожњак. Аеродром Поникве ћемо укључити у велико јавно предузеће "Аеродроми Србије" јер један град не може сам да уложи довољно у један аеродром и да о њему брине.

Ово је била важна посета Ужицу, разговарали смо између осталог о две важне теме и обе су везане за инфраструктуру. Једна је пуштање у рад гасних мерно - регулационих станица. Једна од њих изграђена је још 2008. године али није била пуштена у рад до пре годину дана док није добила потребне дозволе. Ужице је могло да користи ове станице још од 2008. године да су на време прибављене грађевинске дозволе и на тај начин је могло бити смањено аерозагађење у граду. Зашто су гасне станице стајале четири године? То је моје питање за неко претходно руководство. Зашто није учињено све да се обезбеде потребне дозволе без обзира што је све почело без самих дозвола? То је увек питање руководства. То је питање првог човека. Друга тема везана је за фабрику воде и други велики проблем који Ужице има. Данас је овај град добио локацијске услове на основу којих може да се крене у поступак реконструкције и доградње фабрике, да се тај процес заврши до краја ове године и да Ужичани више не морају да брину о квалитету воде коју пију. Проблем водоснабдевања града Ужица биће решен до краја ове године. " рекла је потпредседница Владе.