Вести

Конвенција СНС у Ужицу

„Српска напредна странка је показала да не нагомилава проблеме, већ да их решава.“, рекао је потпредседник СНС Никола Селаковић на предизборној конвенцији ове странке у Ужицу. „Стварање правне државе кроз борбу против криминала, неопходност реформи читавог система и наставак приступних преговора за улазак у Европску унију јесу кључна ствар за јачање Србије.  Кључне ствари за оздрављење и модернизацију Србије, јачање српске привреде и борбу за отварање нових радних места јесу борба против криминала, реформисање друштвеног живота и државног система и наставак приступних преговора за улазак у Европску унију, као и остваривање свих предности који се у том процесу добијају“, поручио је потпредседник СНС Никола Селаковић на предизборној конвенцији ове странке у Ужицу.

„Кад хоћеш да узореш њиву, ти прво почупаш коров, осечеш трње, искорениш клеку, па је тек онда узореш. То је једна од три најважније ствари које смо почели да радимо и коју ћемо наставити да радимо, а то је борба против корупције и криминала. Битно је да је борба почела. Борба против корупције мора да се настави јер је то темељ правне државе у којој закон вреди и важи исто за све, у којој закон не пита из које сте политичке партије, ко вам је пријатељ, кум или комшија већ пита да ли си частан и поштен и да ли си изгубио образ. У држави, у којој се не санкционишу тајкуни међу полтичарима, криминалци међу тајкунима, неће нико озбиљан да уложи ниједан динар. Борбом против корупције и криминала враћа се и поверење грађана у државу“, рекао је Селаковић.

„Српска напредна странка, како на републичком тако и на локалном нивоу, показала је да жели брзе реформе, па чак и резове.“, рекла је повереница ГО СНС Ужице и кандидат за народног посланика Ивана Стојиљковић на предизборној конвенцији.

„Велики број присталица Српске напредне странке, показује да смо на правом путу, да идемо у победе и у неко боље сутра. Народ је препознао да радимо срцем, да радимо искрено, да свакога смемо да погледамо у очи зато што никоме нисмо отели ништа, враћамо оно што припада народу, боримо се за народ и за сваког грађанина. Грађани Ужица су нам указали поверење на недавним изборима за месне заједнице. Данас је у Саветима месних заједница осамдесет седам процената чланова Српске напредне странке. Ми смо спремни да сносимо одговорност за сваку месну заједницу и за сваког човека у тој месној заједници, да га саслушамо и да му помогнемо. Тако једино можемо да успемо и на републичком нивоу на постигнемо оно што смо зацртали. Предузеће 24. септембар муку мучи. Ни ту нисмо остали глуви, са њима разговарамо сваки дан у изналажењу најбољег решења. Надамо се да ће то помоћи и надам се да ће све проблеме које имамо у нашем граду, полако и стрпљиво, успети да реши Српска напредна странка. Ми смо ту да решавамо проблеме и то у најкраћем могућем року. Поносни смо што смо постали држава права и на то да је закон за све једнак. Држава је одговорна и свесна. Чека нас велики посао. Чим се оформи влада, постоје закони који ће омогућити да привреда боље ради, да грађани боље живе, а самим тим и грађани Ужица. Надам се да ћемо успети да остваримо све што смо зацртали“, рекла је Ивана Стојиљковић.

Члан Извршног и Главног одбора СНС, Предраг Стевовић, је у свом обраћању  рекао: "Србија је имала и више искушења него што бисмо волели. Србија је лутала, много је лутала да нађе прави пут. Нада јој је увек фалила. Србија је данас кренула путем славе и опоравка, а не трпљења. Данас ми кажемо стоп криминалу, стоп корупцији , стоп пљачкама осиромашеног народа. Стоп мафији, стоп тајкунима. Један једини живот имамо и тај један желимо да проживимо као сав нормалан свет, а управо је то оно што СНС нуди.“, рекао је Стевовић.