Вести

КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР, ОБИЛАЗНИЦА, БРЗА САОБРАЋАЈНИЦА, НОВА СПОРТСКА ДВОРАНА ЗА БОЉИ ЖИВОТ УЖИЧАНА

Ужице ће добити Клинички центар, који ће коштати најмање 100 милиона евра, то једини град у Србији који ће добити две магнетне резонанце али и дигиталне мамографе, најновије скенере и ултразвучне апарате. Држава ће финансирати и реконструкцију спортске дворане „Велики парк“. Уз обилазницу око Ужица, градиће се брза саобраћајница према Белој Земљи и Вишеграду, али и модерна саобраћајница према Бајиној Башти. То је на предизборном скупу „Србија не сме да стане“ у Ужицу поручио председик Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић.

Говорећи о пројекту реконструкције и доградње Здравственог центра и опште болнице Ужице председик Србије Александар Вучић истакао је да ће то бити регионални здравствени цетар.

„Биће суштински клинички центар у Ужицу. И биће много скуп, ужасно скуп, то неће изаћи без 100 милиона евра. Пројекат још није завршен, али се надам да ће за неколико месеци бити коначно завршен. И одмах ћемо да кренемо у реконструкцију и изградњу, да огроман новац уложимо, да Ужице добије оно што му припада и да буде прави регионални здравствени центар".

Према његовим речима брига здрављу људи најважнији је приоритет у наредном периоду.

„Погледао сам пре доласка у Ужице листе чекања за магнетну резонанцу и видео да је три године, за ортопедију две, а за операцију катаракте годину дана. За тачно 10 дана стиже нова магнетна резонанца у Ужице и за три месеца још једна. Ужице је једини град у Србији који ће у само три месеца добити две магнетне резонанце. Добиће нове дигиталне мамографе, ултразвучне апарате и најновије скенере", рекао је председник.

Такође нагласио је да се завршава најтежа деоница ауто-пута Милош Велики до Пожеге.

"Ауто-пут до Пожеге је најтежи део ауто-пута, због тунела Муњино Брдо и Лаз, који ће бити други и трећи по величини иза фрушкогорског тунела, дакле више од три километра дужине тешких тунела“.

Он је додао и да ће бити настављена градња ауто-пута ка Ариљу, Ивањици, Дугој Пољани и Сјеници.

"И одатле идемо из Дуге Пољане ка Новој Вароши са брзом саобраћајницом да бисмо могли јужно-златиборски део Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши да спојимо са ауто-путем".

Председник Вучић нагласио је да ће се ићи на брзу саобраћајницу према Ужицу до Беле земље и онда ка Вишеграду.

"Тиме смо решили и Златибор, а чини ми се и Мокру Гору и тај прелепи део Србије, али и Ужице, да као град можемо да доводимо много више инвеститора". И уз обилазницу око Ужица идемо на тунел, на потпуно модеран пут од Бајине Баште, тиме ћемо и Тару да приближимо и Београду и Новом Саду и свима који хоће да уживају у једној од најлепших планина, читавог региона".

Председник Вучић је нагласио и да зна да нека обећања није испунио, али да неће да бежи и да зна шта је рекао, посебно Раши Радовановићу, легендарном кошаркашу, који је, како је додао, много труда уложио овде.

"Обећао сам му као и свим Ужичанима да ћемо радити нову халу. Нисмо урадили јер није било одобрених пара. Пре краја године биће одобрен новац за халу и Ужице ће добити нову и модерну халу", рекао је председник Вучић.

Грађанима је поручио и да је задовољан јер од њега стално захтевају нове пројекте. То је како је нагласио доказ да свој посао обављају добро.

Боримо се за Србију и борићемо се без пардона, страха, не за власт већ за своју земљу, за нашу децу, за нашу будућност и победићемо", закључио је председник.