Вести

ЈАВНИ ПОЗИВ ПРЕДЛОГА КАНДИДАТА ЗА ДОДЕЛУ ЈАВНИХ ПРИЗНАЊА И НАГРАДУ ГРАДА УЖИЦА

На седници Комисије за јавна признања и награде града Ужица, одржаној данас, донета је одлука да се упути Jавни позив појединцима, колективима, месним заједницама, удружењима, физичким и правним лицима, да доставе предлоге кандидата за доделу јавних признања и награда града Ужица за 2023. годину. Према речима председника Скупштине града Ужица и председника Комисије, Бранислава Митровића, признања се додељују у три категорије: Повеља града Ужица додељује се за заслуге и дела која доприносе укупном развоју града, плакета је намењена за резултате остварене у дужем временском периоду у области привреде, друштвених делатности, науци, култури, уметности и другим областима јавног живота, а Награда града Ужица, уз коју иде и новчани део, додељује се за изузетне резултате у раду и унапређењу привреде, пољопривреде, науке, културе, физичке културе, образовања и васпитања, здравствене, социјалне и дечије заштите, локалне самоуправе, као и очувању, побољшању и заштити животне средине и свим другим видовима стваралаштва у граду, за достигнућа која су значајна за град Ужице и његове грађане.

-Сви предлози морају бити достављени на обрасцу који је доступан на званичном сајту града Ужица и уз образац пријаве мора се доставити и потписана сагласност предложеног кандидата, такође на прописаном обрасцу. Користим прилику да позовем све наше суграђане да предложе оне најбоље, који су дали изузетан допринос по било ком основу у претходно периоду и да сви заједно одаберемо канидате, који ће постати носиоци ових престижних признања. У прошлој години додељене су четири повеље, шест плакета и осам награда а овогодишња признања добитницима ће бити уручена, као и до сада, на Свечаној седници Скупштине града у октобру месецу.

Предлози на прописаном обрасцу се достављају Комисији за јавна признања и награде града Ужица, Ужице, Димитрија Туцовића број 52, до 11. септембра 2023. године.