Вести

Јачање сарадње Ужица и Вршца

Председник општине Вршац Чедомир Живковић и градоначелник Ужица Тихомир Петковић са сарадницима разговарали су о будућој сарадњи.

Ову сарадњу иницирао је крајем маја за Дан општине Вршац министар правде Никола Селаковић који је са председником општине отворио реновирани Вршачки замак – Вршачку кулу. Том приликом министар је похвалио друштвени и економски развој Вршца, а нарочито изградњу инфраструктурних објеката из средстава фондова ЕУ у оквиру прекограничне сарадње Србије и Румуније и као оправдан је оценио захтев Вршца да као напредан центар региона добије статус града.

Сазнања из Вршца министар је предочио и локалној самоуправи Ужица и предложио успостављање сарадње између општине Вршац и Ужица који има статус Града.

Градоначелник Ужица је председнику Општине Вршац рекао да је делeгација Ужица дошла да се упозна са искуствима Вршца и да успостави сарадњу на свим нивоима, а нарочито на тему реализације пројеката прекограничне сарадње.

„ Многе ствари спајају Вршац и Ужице“, рекао је Чедомир Живковић. „Данас имамо могућност да у будућности заједно наступамо са озбиљним пројектима за подизање животног стандарда грађана и већ је договорена сарадња на културном и спортском плану.“. Гости су обишли Технолошки парк, АгриЦол пијацу, пречистач, Конкордију, познато село Гудурицу , где су обишли и надалеко чувене винарије.