Вести

ИЗЛОЖБА ,,ХОБИЈЕМ ПО СВЕТУ" ПОВОДОМ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

Поводом Дечије недеље и Дана града, у организацији Народног музеја Ужица, отворена је изложба ,,Хобијем по свету" у Јокановића кући. Део поставке су колекција лутака у народним ношњама и издањима ,,Малог принца” на различитим светским језицима, Дијане Ристовић, етнолога, и Марине Котарац, археолога.

Ратко Трмчић, члан Градског већа, отворио је изложбу.

-Имамо прилику да видимо лутке у народним ношњама из целог света као и књиге свевременског ,,Малог принца” на различитим светским језицима. Ево нас дакле у кутку некадашње забаве из прошлих мирнијих времена и то нам прија у ово доба сталне журбе, убрзаног живота, технолошких направа. Враћамо се у прошлост што је корисно, јер стручњаци увек истичу да бављење хобијима децу учи стрпљењу, код њих развија унутрашњу мотивацију, посвећеност, концентрацију, истрајност. Можда зато сви треба да имамо хоби који ће нас усрећити, за чији почетак никад није касно.

На тему ,,Како замишљам Малог принца” Народни музеј Ужице је расписао наградни конкурс за ученике основних школа, Алиса Митровић ученица Основне школе ,,Стари град” освојила је прву награду, друга је Ема Аћимовић ученица Основне школе ,,Нада Матић”, док је треће место припало Леи Радомировић, ученици Основне школе ,,Душан Јерковић”.