Вести

ИЗ БУЏЕТА ГРАДА ИЗДВОЈЕНО ВИШЕ ОД 50 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА САНАЦИЈУ ШТЕТЕ

Из буџета града Ужица издвојено је више од 50 милиона динара за делимичну или потпуну санацију путних праваца, мостова, обалоутврда и пропуста после обилних падавина које су делове града задесиле током маја и јуна месеца. Иако је процењена штета већа од овог износа, у наредном периоду се очекује и подршка државе, како би се оштећена и уништена инфраструктура потпуно обновила.

Како је рекао Милош Миливојевић, директор ЈП ,,Ужице развоја", урађена је привремена и хитна санација на већини саобраћајница, како би мештани, пре свега села Лужничке долине, могли да функционишу.

-Имамо и евидентирана  клизишта у Дрежнику, Волујцу, Биосци, али и у самом граду у Улици Алкесе Шантића у МЗ Крчагово, где се клизиште активирало на траси магистралног гасовода. У договору са инжењерима ,,Србија гаса” уклонили смо оптерећење са самог гасовода и у току данашњег и сутрашњег дана ради се геодетско снимање и геомеханичко испитивање како би се тај проблем у потпуности решио. Ради се и на чишћењу и оспособљавању пропуста и деоница у самом центру града после огромне количине кише која је условила изливање Волујачког потока почетком овог месеца. Тада је вода продрла и у велики број пословних и стамбених објеката где је извршено, најпре црпљење воде, а потом и дезинфекција. Очекује се да ће и Влада Републике Србије пружити подршку у санацији штете на инфраструктури, која је процењена на више од 150 милиона динара, а подршку очекују и пољопривредни произвођачи, јер штета на усевима процењена је на око 200 милиона динара.